Személyre Szabott Komplex Fájdalom És Stresszoldó Kezelések

testunk

SZEMÉLYRE SZABOTT KOMPLEX FÁJDALOM ÉS STRESSZOLDÓ KEZELÉSEK, PSZIHOSZOMATIKUS-SZOMATOPSZIHÉS MÓDSZERREL a Fájdalom és Stresszoldó Központban!

  TV.MŰSORUNKBAN,SOK ÉRDEKES INFORMÁCIÓT TALÁL :https://www.youtube.com/watch?v=KYpz2KTF9yI&t=7s

Kezelést végzi: Nagy Gyula Gyógymasszőr, Reiki Nagymester/Tanár, Pszichológiai konzulens                           Tel:+36-70-40-99-444    

Kezelés Díja: 28.000 Ft. ideje kb: 2 óra


Mit jelent a pszichoszomatika?A pszichoszomatika kifejezés a lélek és test egységére utal. Ez a fajta hozzáállás SZEMÉLY CENTRIKUS. A mai orvoslásban az ember egyre jobban ELVÉSZ az elméleti vonatkozások megteremtése között. 
Az lenne a kedvező, ha a betegséget nem csak különálló folyamatként szemlélné az orvoslás, hanem a gyógyítás középpontjában az ember állna, nem a betegség…

Pszichoszomatikus problémák. Több típusuk van a keletkezés mechanizmusa szerint, itt kettőt ismertetek. 
1. A konverziós tünetképzés mechanizmusára a mélylélektan világított rá. Az emberben valamilyen lelki konfliktus keletkezik, melynek feloldási kísérlete gyanánt szimbólum jellegű tünet jön létre. Ilyen módon bénulások, hányás, fájdalmak és érzékszervi funkciózavarok: vakság, süketség jöhetnek létre.
2. A funkcionális szindrómák (tünetegyüttesek) esetében az ember feltűnő, diffúz, több szervet érintő, össze nem illő panaszokkal jelentkezik, melyek hátterében a leggondosabb kivizsgálás sem tud organikus eredetet feltárni. Rendszerint már az első vizsgálatkor világos, hogy komoly szervi baj nincs. Az ember könnyen megkapja a családtól és az egészségügytől, hogy ” semmi baja”, “csak nyavalyog”.
Ezek a folyton orvoshoz járó, nehéz, kellemetlen, idegesítő emberek, akiken a szomatikus szemléletű orvos képtelen segíteni. Mindkét esetben a háttérben álló lelki ok szakszerű feltárása  a megoldás.
Ha nem kerül felismerésre a probléma és megfelelő szakemberhez az ember, végeláthatatlan őrlődés kezdődhet az egészségügy útvesztőiben, sok-sok felesleges vizsgálatra és felesleges mértékű kockázattal adott, tünetmérséklő gyógyszerelésre fordított pénz, energia, idő árán. A pszichiátria részletesen foglalkozik ezekkel a problémákkal, de az ellátók kapacitását meghaladja az igény. Gyakori megoldás a tünetcsökkentő gyógyszerelés – immár nemcsak a szomatikus orvos, hanem a pszichiáter részéről is -, mert a pszichoterápia szakember- időigényes, s nekünk egyikből sincs elég. A problémák szétválasztódnak. A szomatikus orvos nem akar, nem tud a lélekkel foglalkozni, mert nincs ránevelve, nincs a szemléletében. Ennélfogva a probléma felismerése késik. Biztató, hogy hazánkban egyre több orvos vesz részt pszichoterapeuta képzésben, így integrálva a pszichoszomatikus szemléletet saját gyakorlatába.

A test-lélek egység másik vetülete a szomatopszichés történések megértése: a testi betegségek lelki következményeivel való törődés. Egy súlyos betegség diagnózisa és lefolyása kapcsán az emberben fellépő halálfélelemmel, szorongással és sok egyéb lélektani következménnyel többnyire semmilyen rutin- és rendszerszerű törődés nincs. Sok ilyen betegség egyre jobban kezelhető, növekvő túléléssel. Nem mindegy, milyen életminőséggel.

A pszichoszomatika olyan általános irányultságát jelenti, amely a megbetegedések keletkezésében, lefolyásában és kezelésében figyelembe veszi a testi, lelki és társadalmi kölcsönhatásokat. Ha a hagyományos keleti orvoslásra gondolunk, a test és lélek egységének szemlélete nem újdonság. 
A nyugati orvoslás hagyományosan szomatikus: a testi, élettani történések megismerésének vágya és a tudományos-technikai lehetőségek alkalmazása vezetett el az elmúlt évszázad és napjaink robbanásszerű fejlődéséhez és hozott elvitathatatlan eredményeket az orvostudományban.

Azonban a szomatikus medicina ezzel párhuzamos, robbanásszerű fejlődése a pszichoszomatikus szemlélet háttérbe szorításának irányába hat. 
A nyugati orvoslás és filozófia az ókortól kezdve szintén rendelkezik a lélek-test egységes szemléletének hagyományával. A pszichoanalízis létrejötte és más lélektani irányzatok diagnosztikus és terápiás módszereinek fejlődése a XIX-XX. században hatalmas lökést adott ennek a szemléletnek. 
MI AZ A PSZICHOSZOMATIKA? A pszichoszomatika kifejezést Heinroth használta először 1818-ban. A pszichoszomatikus medicina olyan elmélet, amely a testi, lelki társadalmi kölcsönhatásokat is vizsgálja az emberi betegség keletkezésében, lefolyásában és kezelésében. Ma a legtöbb országban nincs pszichoszomatikus medicina, ez független egyetemi szakágként csak Németországban létezik. Az lenne a kedvező, ha az embert nem csak különálló folyamatként szemlélné az orvoslás, hanem a gyógyítás középpontjában az ember állna, nem a betegség… A pszichoszomatika lényege, hogy számos olyan organikus  testi tünet észlelhető, melyek hátterében egyértelműen lelki okok,állnak.
Figyelem: Gyógyító és egészségügyi tevékenységet, pszichoterápiát nem végzek. Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat!

 

Testi kivet