Hívj Minket bizalommal

Nagy Gyula: +36-70-40-99-444 | Nagy Judit: +36-70-40-99-333

testunk

SZEMÉLYRE SZABOTT KOMPLEX FÁJDALOM ÉS STRESSZOLDÓ KEZELÉSEK, PSZIHOSZOMATIKUS-SZOMATOPSZIHÉS MÓDSZERREL
a Fájdalom és Stresszoldó Központban!

Az első, és legfontosabb: nem ciki több szakembert felkeresni, ha számodra az első nem a legmegfelelőbb!

Mit jelent a pszichoszomatika?A pszichoszomatika kifejezés a lélek és test egységére utal. Ez a fajta hozzáállás SZEMÉLY CENTRIKUS. A mai orvoslásban az ember egyre jobban ELVÉSZ az elméleti vonatkozások megteremtése között.
Az lenne a kedvező, ha a betegséget nem csak különálló folyamatként szemlélné az orvoslás, hanem a gyógyítás középpontjában az ember állna, nem a betegség…

Pszichoszomatikus problémák. Több típusuk van a keletkezés mechanizmusa szerint, itt kettőt ismertetek.
1. A konverziós tünetképzés mechanizmusára a mélylélektan világított rá. Az emberben valamilyen lelki konfliktus keletkezik, melynek feloldási kísérlete gyanánt szimbólum jellegű tünet jön létre. Ilyen módon bénulások, hányás, fájdalmak és érzékszervi funkciózavarok: vakság, süketség jöhetnek létre.
2. A funkcionális szindrómák (tünetegyüttesek) esetében az ember feltűnő, diffúz, több szervet érintő, össze nem illő panaszokkal jelentkezik, melyek hátterében a leggondosabb kivizsgálás sem tud organikus eredetet feltárni. Rendszerint már az első vizsgálatkor világos, hogy komoly szervi baj nincs. Az ember könnyen megkapja a családtól és az egészségügytől, hogy ” semmi baja”, „csak nyavalyog”.
Ezek a folyton orvoshoz járó, nehéz, kellemetlen, idegesítő emberek, akiken a szomatikus szemléletű orvos képtelen segíteni. Mindkét esetben a háttérben álló lelki ok szakszerű feltárása  a megoldás.
Ha nem kerül felismerésre a probléma és megfelelő szakemberhez az ember, végeláthatatlan őrlődés kezdődhet az egészségügy útvesztőiben, sok-sok felesleges vizsgálatra és felesleges mértékű kockázattal adott, tünetmérséklő gyógyszerelésre fordított pénz, energia, idő árán.

A pszichiátria részletesen foglalkozik ezekkel a problémákkal, de az ellátók kapacitását meghaladja az igény. Gyakori megoldás a tünetcsökkentő gyógyszerelés – immár nemcsak a szomatikus orvos, hanem a pszichiáter részéről is -, mert a pszichoterápia szakember- időigényes, s nekünk egyikből sincs elég. A problémák szétválasztódnak. A szomatikus orvos nem akar, nem tud a lélekkel foglalkozni, mert nincs ránevelve, nincs a szemléletében. Ennélfogva a probléma felismerése késik. Biztató, hogy hazánkban egyre több orvos vesz részt pszichoterapeuta képzésben, így integrálva a pszichoszomatikus szemléletet saját gyakorlatába.

A test-lélek egység másik vetülete a szomatopszichés történések megértése: a testi betegségek lelki következményeivel való törődés. Egy súlyos betegség diagnózisa és lefolyása kapcsán az emberben fellépő halálfélelemmel, szorongással és sok egyéb lélektani következménnyel többnyire semmilyen rutin- és rendszerszerű törődés nincs. Sok ilyen betegség egyre jobban kezelhető, növekvő túléléssel. Nem mindegy, milyen életminőséggel.
A pszichoszomatika olyan általános irányultságát jelenti, amely a megbetegedések keletkezésében, lefolyásában és kezelésében figyelembe veszi a testi, lelki és társadalmi kölcsönhatásokat. Ha a hagyományos keleti orvoslásra gondolunk, a test és lélek egységének szemlélete nem újdonság.
A nyugati orvoslás hagyományosan szomatikus: a testi, élettani történések megismerésének vágya és a tudományos-technikai lehetőségek alkalmazása vezetett el az elmúlt évszázad és napjaink robbanásszerű fejlődéséhez és hozott elvitathatatlan eredményeket az orvostudományban.Azonban a szomatikus medicina ezzel párhuzamos, robbanásszerű fejlődése a pszichoszomatikus szemlélet háttérbe szorításának irányába hat.
A nyugati orvoslás és filozófia az ókortól kezdve szintén rendelkezik a lélek-test egységes szemléletének hagyományával. A pszichoanalízis létrejötte és más lélektani irányzatok diagnosztikus és terápiás módszereinek fejlődése a XIX-XX. században hatalmas lökést adott ennek a szemléletnek.

MI AZ A PSZICHOSZOMATIKA?

A pszichoszomatika kifejezést Heinroth használta először 1818-ban. A pszichoszomatikus medicina olyan elmélet, amely a testi, lelki társadalmi kölcsönhatásokat is vizsgálja az emberi betegség keletkezésében, lefolyásában és kezelésében. Ma a legtöbb országban nincs pszichoszomatikus medicina, ez független egyetemi szakágként csak Németországban létezik. Az lenne a kedvező, ha az embert nem csak különálló folyamatként szemlélné az orvoslás, hanem a gyógyítás középpontjában az ember állna, nem a betegség… A pszichoszomatika lényege, hogy számos olyan organikus  testi tünet észlelhető, melyek hátterében egyértelműen lelki okok,állnak.
Figyelem: Gyógyító és egészségügyi tevékenységet, pszichoterápiát nem végzek. Törvényesen ma Magyarországon csak orvos gyógyíthat!

Testi kivet


YOUTUBE CSATORNÁNKON TOVÁBBI ÉRDEKESSÉGEKET,INFORMÁCIÓKAT TALÁLSZ !
IRATKOZZ FEL TE IS CSATORNÁNKRA! 

Hozzánk nem kell évekig járni! Az oldások ideje alapvetően kb: 2 óra, mert így gyorsan tudunk eredményt elérni, ezért tapasztalatok alapján egy adott probléma 3-5 alkalom után megoldódik! Természetesen van lehetőség 1 vagy 1.5 órás oldásra is jönni, de így természetesen több alkalomra lehet szükség.

Nálunk teljesen speciálisan személyre szabottak a kezelések, egészen másképp működik, mint általában a többi terapeutánál, ezért ennek megfelelően alakítottuk ki az árazást is.

Kezelést végzi:
Nagy Gyula

Életterapeuta,  Life Coach
Tel.: +36-70-40-99-444

Kezelés ideje és díja: 

50-60 perc – 20.000 Ft

80-90 perc -30.000 Ft

100-120 perc – 40.000 Ft